Drugo ljeto za redom Novigrad će biti sjecište vrhunskih europskih rukometnih klubova. U njegovoj će se sportskoj dvorani odigrati četvrti Istria handball cup, međunarodni turnir rukometaša koji je prva dva izdanja doživio u Poreču, nakon čega je preseljen u Novigrad.

Na turniru će ove godine nastupiti Gorenje iz Velenja, Metalurg iz Skoplja kojeg vodi Lino Červar i stalni sudionik i suorganizator turnira CO Zagreb. Hrvatski i slovenski prvak će se sljedeće sezone natjecati i u europskoj Ligi prvaka, dok će Makedonci isto natjecanje pokušati dohvatiti kroz kvalifikacije. Uz tri kluba prvi će put ove godine na turniru nastupiti i nacionalna selekcija jedne države, reprezentacija Kine koju vodi hrvatski stručnjak Nenad Zvonarek.

Turnir se igra sistemom 'round robin', odnosno svaki sa svakim, a drugog dana turnira na rasporedu je teoretski gledano najjača utakmica - sastaju se Zagreb i Metalurg. E sad, kad bi oba protivnika igrala u najjačem sastavu bio bi to pravi rukometni spektakl, no kako je Olimpijada tek završila teško da će naš prvak zaigrati sa svojim najboljim igračima - no možda se Balić odmara negdje u Istri pa navrati...

Ovu prijateljsku rukometnu utakmicu pogledajte na kanalu HTV 2.