Prošlog vikenda krenulo je natjecanje u drugoj engleskoj ligi - Championshipu, i odmah je krenulo u žestokom ritmu; drugo kolo odigrano je u utorak, a utakmica trećega kola na rasporedu je narednog vikenda. Skoro svakoga petka na rasporedu je jedna utakmica Championshipa, a ovoga petka ždrijeb je odlučio da se sastanu Bolton i Nottingham Forest.

Bolton je prošlu sezonu odigrao kriminalno i nakon desetak godina ispao iz Premier lige. Relegaciju je, kao i uvijek, pratio egzodus glavnih igrača pa su tako Bolton napustili Jaaskelainen, Gardner, Davis, Robinson, Reo - Coker, a nema više ni našeg Ivana Klasnića - sve u svemu, Bolton je potpuno promijenio sastav, a novopridošli igrači tek se trebaju dokazati. Uvijek kad momčad ispadne iz lige navijači traže žurni povratak u viši rang, no to će kod Boltona ići malo teže - uprava kluba odlučila je ne rasipati novac na pojačanja, a samo na stopera Millsa odlučili su potrošiti milijunski iznos; s takvim pristupom teško će Skitnice nazad u Premier ligu.

U prvom ovosezonskom nastupu Bolton je poražen kod Burnleya, no u drugom su se iskupili i dobili Derby County na svom Reebok Stadiumu. U trećem kolu Bolton igra s Nottingham Forestom koji je u novu sezonu ušao vrlo solidno - domaćom pobjedom protiv Bristola i gostujućim remijem kod Huddersfielda. Šumari su u pojačanja uložili oko 5 milijna eura, što svjedoči o rastućoj ambiciji Nottinghama - pokušati uzeti jedno od mjesta koje donosi promociju ili bar kvalifikacije za promociju. Prošle sezone Nottingham je bio vrlo slab i završio u donjem dijelu tablice, no ako se po jutru dan poznaje, stižu bolji dani za navijače Nottinghama!

Susret Boltona i Nottinghama pogledajte na kanalu SportKlub.