Navigation Content

Priče iz podzemlja

Priče iz podzemlja

Romanzo Criminale

Smještena u '70-te godine prošlog stoljeća, ovo je priča o tri prijatelja koja preuzimaju kontrolu nad mafijom u Rimu

INFO

RedateljMichele Placido

GlumciPierfrancesco Favino, Claudio Santamaria, Kim Rossi Stuart, Stefano Accorsi, Anna Mouglalis

Sažetak

Rim u kasnim 70-ima. Glavni grad države rastrgane nemilosrdnim ljevičarskim terorizmom i jakom korupcijom. Politička ubojstva, spektakularni bombaški napadi, otmice uglednih osoba. Teško vrijeme u gradu koji potiče kriminal i brutalnosti i čije je podzemlje mreža sitnih bandi i lopova. Jedan čovjek sanja o usponu na vrh čopora. Uz dovoljno novca, ljudi i oružja, on će postati rimski kralj kriminala.

Naziva se Libanoncem (Pierfrancesco Favino), a njegova je ambicija bezgranična. Zajedno sa svojim prijateljem Dandijem (Claudio Santamaria), on i njegova razjarena mala banda pljačkaju trgovine i skladišta. Kad upozna smirenog, oštroumnog vođu bande Icea (Kim Rossi Stuart), vatreni Libanonac osjeća da je Ice upravo čovjek kojega treba da bi mu pomogao da ostvari svoje snove. Dvije bande udruže snage. Njihova vladavina terora može početi!

Rimski gospodari rata klanjaju se došljacima. Svi osim Terriblea (Massimo Popolizio), kojeg Libanonac mrzi svakim djelićem svoga bića. No u ovome poslu morate poslovati sa svojim neprijateljima. I dok Libanonac monopolizira tržište droge, stječe puno neprijatelja. No ujedno sklapa vrijedne veze unutar korumpiranih policajaca i političara te unutar tajne službe koja nastoji pridobiti bandu da destabilizira Vladu i izazove desničarski udar.

Ali postoji jedan organ države koji se aktivno bori protiv Libanonca i njegove bande: mladi, idealistički policijski inspektor Nicola Scialoja (Stefano Accorsi). On lovi bandu još od otmice bogatog plemića koja je završila krvavim fijaskom. Da bi saznao više o bandi, zbližava se s prostitutkom Patrizijom (Anna Mouglalis), zanosnom ljepoticom koja je ljubavnica desne ruke Libanonca - Dandija. Ali policajac se zaljubljuje u nju i uskoro se počinje pitati bori li se protiv banda u interesu pravde ili za sebe ...

Kada se Ice zaljubi u nevinu djevojku, počinje žudjeti za respektabilnim životom. No kako predstavlja mozak Libanončevih snaga, nezamjenjiv je. I dok Libanonac i njegova banda i dalje unose nemir u rimsko podzemlje, postaju slabi na fatalne mamce kao što su žene, droga, piće, kockanje, skupocjeni automobili, noćni klubovi... I postaju sve više isprepleteni s ovlastima koje će uvijek biti veće od njih: mafijom i državom.

I dok paranoja okupira Libanonca, a nesuglasice se ne mogu riješiti bez metaka ili noževa, pitanje je vremena kad će prestati biti u milosti glavne bande u Rimu. Epska balada uništenih prijateljstava, beskrajna želja za kriminalom i neostvareni snovi o moći bliže se neizbježnom završetku.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...