Ove srijede hrvatski prvak Dinamo igra prvi suret 4. kola kvalifikacija za ulazak u nogometnu Ligu prvaka, a protivnik Modrih je slovenski prvak Maribor. U prethodna dva pretkola Dinamo je prve susrete igrao u gostima što je nešto povoljnija situacija, a sada prvi meč igra na Maksimiru pa mora napasti te pokušati ostvariti prednost.

Ući dvije sezone za redom u Ligu prvaka bio bi veliki uspjeh za Dinamo, no iako je Maribor dobar ždrijeb za Modre, Samir i društvo nikako ne smiju potcijeniti Slovence. Maribor je momčad koja ima glavu i rep, vrlo dobro organizirana, a u zadnjih pet sezona tri puta su osvajali slovensko prvenstvo; uostalom, svaka momčad koja uđe u zadnje pretkolo LP mora biti dobra.

Mariborčani su na putu do Dinama po dva puta pobjeđivali Željezničar i Dudelange u drugom i trećem pretkolu, a u šest odigranih utakmica slovenskog prvenstva još nisu izgubili. Sve govori da je Maribor u dobroj formi i u pravom natjecateljskom ritmu i sigurno neće biti lak zalogaj za Modre. Maribor će na Maksimiru pokušati obraniti svoju mrežu, a postignut gol bi za njih bio premija. Glavni igrač Maribora je Brazilac Tavares koji nosi i kapetansku vrpcu slovenskoga kluba; naizgled nešto sporiji, Tavares je lucidan igrač odličnog pregleda igre i solidnog udarca i na njega će plava obrana morati posebno paziti.

Dinamo je u prošlom kolu Prve lige prošao kroz Zadar pobjedom od 3-1 do koje su Modri stigli s igračem manje. Izvještaji govore da je Dinamo igrao vrlo dobro, čak ponajbolje ovoga ljeta, pa modri navijački puk ima razloga za optimizam. Dinamo je prije Maribora prošao preko neugodnih Ludogoreca i Šerifa, koji sigurno nisu lošiji od slovenskoga kluba, pa se nadajmo da je Čačić tempirao formu Dinama baš za zadnje pretkolo LP i da će Modri već u prvom susretu riješiti pitanje prolaska.

Utakmicu Dinama i Maribora pogledajte na kanalu HTV 2.