Već je postalo pravilo da svake sezone po jedan ciparski klub napravi europsku senzaciju - prije par godina Anorthosis je pružao odlične partije u europskim kupovima, zatim je stigao Apoel koji je dvije sezone igrao u skupini LP, a sad je došao red da AEL Limasol proslavi ciparski nogomet. Prošle sezone Limassol je postao ciparskim prvakom i to nakon pedesetak godina pauze, a s dobrim igrama nastavili su i ove sezone. U drugom kolu kvalifikacija za LP Limassol je izbacio Linfield, a u trećem kolu napravili su pravi podvig izbacivši favoriziranog Partizana iz Beograda - Ciprani su dobili Srbe dva puta sa po 1-0 i otišli u četvrto pretkolo LP.

No, na zadnjoj stepenici prije nogometnog raja ciparsku legiju stranaca čeka možda prevelik izazov - belgijski prvak Anderlecht. Belgijanci iz sezone u sezonu napreduju, dižu se u kvaliteti, stvaraju i prodaju igrače, što se odražava i na njihovu reprezentaciju koja igra sve bolje. Anderlecht je perjanica belgijskog nogometa i vrijedi više od 80 milijuna eura, a zadržao je i sve važne prošlosezonske igrače - sve govori da će se Ciprioti morati zadovoljiti nastupom u Europskoj ligi.

Anderlecht je u prethodnom kolu kvalifikacija deklasirao Ekranas zabivši mu 11 komada u dva susreta, a kako će protiv njih proći Limassol, pogledajte na kanalu Arena 4 te putem PPV i MAXtv To Go usluga.

<object width="600" height="400"><param name="movie" value="http://max.tportal.hr/player/MaxPlayer.swf?v=13374"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://max.tportal.hr/player/MaxPlayer.swf?v=13374" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="600" height="400"></embed></object>