Bjeloruski prvak Bate Borisov pokušat će ponovo izboriti nastup u Ligi prvaka, a posljednja prepreka mu je izraelski prvak Hapoel. Odmah na početku valja razjasniti jednu stvar - protivnik Bjelorusa nije relativno poznati Hapoel iz Tel Aviva već je riječ o Hapoelu Kiryat Shmoni, malom klubu koji je prošle sezone senzacionalno osvojio izraelsku ligu.

Bate Borisov je prvak Bjelorusije već šest sezona za redom, a u tom periodu četiri puta se uspio kvalificirati u natjecanje po skupinama Lige prvaka, što je vrlo dobar uspjeh. U svojoj zemlji Bjelorusiji Bate ima status pomalo državnoga kluba, što znači da mu ne manjka novca, a vlasti ga koriste za promociju te dosta izolirane zemlje, što je poznat scenarij.... Bate je ove sezone dobio jedno vrlo solidno pojačanje - vratio se razmetni sin Aleksandr Hleb - otkad je prije nekih dvanaest godina otišao, promijenio je dosta klubova i to vrlo renomiranih; igrao je za Stuttgart, Arsenal, Barcelonu, Birmingham City, Wolfsburg i Samaru. Hleb je važio za jednog od najtalentiranijih igrača svoje generacije, no nikad nije do kraja ispunio svoj nogometni potencijal, navodno iz nenogometnih razloga... Ukoliko je spreman i fokusiran, Hleb bi mogao biti prevaga bjeloruskog kluba protiv neugodnih Izraelaca.

O Hapoelu Kiryat Shmoni nema puno informacija, no ako su uspjeli osvojitii izraelsku ligu i to s velikom prednošću, sigurno su kvalitetni. U prva dva kvalifikacijska kola Hapoel je izbacio Žilinu i Neftchi Baku, a kako će proći protiv Bate Borisova, pogledajte na kanalu Arena 3 te putem PPV i MAXtv To Go usluga.

<object width="600" height="400"><param name="movie" value="http://max.tportal.hr/player/MaxPlayer.swf?v=13370"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://max.tportal.hr/player/MaxPlayer.swf?v=13370" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="600" height="400"></embed></object>