Možda najkvalitetniji par 4. kola kvalifikacija za ulazak u nogometnu Ligu prvaka čini dvoboj moskovskog Spartaka i turskog Fenerbahčea. Ova dva sastava odavno spadaju među europsku nogometnu elitu i sigurno se nalaze među tridesetak najboljih europskih nogometnih klubova.

Spartak iz Moskve je prošle sezone završio na drugome mjestu ruske Premier lige iza nedodirljivog Zenita, a ispred velikog moskovskog rivala CSKA. Zadnjih godina Spartak češće igra Europsku ligu nego Ligu prvaka, što nije bio slučaj devedesetih kad su osvojili devet naslova ruske lige i redovito igrali u LP. Ovoga ljeta uprava Spartaka je krenula u velike reforme koje svjedoče o njihovoj ambiciji - na klupu su instalirali mladog ali vrlo dobrog i iskusnog trenera - riječ je o Basku Unai Emeryu koji je sezonama trenirao Valenciju. Osim novog stručnog stožera Spartak je u ovom prijelaznom roku potpisao nekoliko zanimljivih igrača - doveli su Kallstroma iz Lyona, Insaurraldea iz Boca Juniorsa i Romula iz Vasco da Game koji su dodatno pojačali i onako vrlo jak sastav Moskovljana pun ruskih reprezentativaca.

Ruska liga je već počela, što je prednost Spartaka u odnosu na Fenerbahče, no Unai Emery ima nekoliko ozlijeđenih prvotimaca, a turski sastav je sve, samo ne lak protivnik... Fenerbahče je također dosta trgovao ovoga ljeta, a može se reći da su doveli odlična pojačanja! Za nešto više od dvadeset milijuna eura uprava Fenera je dovela; Miloša Krasića iz Juventusa, Mehmeta Topala iz Valencije, Josepha Yoba iz Evertona, Dirka Kuyta iz Liverpoola te još nekoliko dobrih turskih igrača. Ako trener Fenera Kocaman dobro posloži svoj sastav i uspije uigrati novopridošle igrače, Fenerbahče bi ove sezone mogao igrati zapaženu rolu u 'Europi' i preoteti naslov turske lige iz ruku Galatasaraya...

I Spartak i Fener zaslužuju igrati u Ligi prvaka, a do nogometnog raja će stići samo jedan od njih - tko će do prednosti u prvom susretu, pogledajte na kanalu Arena 1.

<object width="600" height="360"><param name="movie" value="http://max.tportal.hr/player/MaxPlayer.swf?v=13376"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://max.tportal.hr/player/MaxPlayer.swf?v=13376" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="600" height="360"></embed></object>