Ovoga vikenda kreće nova sezona poljske nogometne lige, a zadnji susret u ponedjeljak predvečer igraju Lechia iz Gdanska i Polonia iz Warszave. Oba sastava spadaju među poljske prvoligaše srednje kvalitete, prema Transfermarktu vrijedne oko 10 milijuna eura.

Prošle sezone Polonia je dva puta tukla Lechiu, a zanimljivo je da su i prošle sezone igrali u prvom kolu poljske Extraklase - Polonia je slavila na svom terenu s 1-0. Prošle sezone Lechia je završila pri dnu tablice, no sa solidnom zalihom bodova ispred klubova koji su strahovali za ostanak u ligi. Polonia je bila puno bolja i da su imali malo više sreće, možda su mogli i do mjesta koje vodi u 'Europu'.

Najvrijedniji igrači Lechie su napadač Traore i branič Piotr Brozek (mlađi brat poznatijeg Pavela) koji je prošle sezone igrao za Trabzonspor. U redovima Polonie najzvučnije ime je ono gruzijskog reprezentativca Vladimera Dvalishvilia te Izraelca Baruchyana.

Nakon velikih nogometnih uzbuđenja koja su se na poljskom tlu odigrala u lipnju, Poljaci se vraćaju svojoj nogometnoj rutini, a u kakvoj se formi nalaze Lechia i Polonia na početku sezone, pogledajte na kanalu Eurosport 2.