Navigation Content

Waterloo Road

Waterloo Road

Waterloo road

Od kolijevke pa do groba najteže je đačko doba – tako bi glasio slogan svih učenika i profesora kaotične srednje škole 'Waterloo Road', koja se nalazi na dnu popisa uglednih engleskih škola

INFO

GlumciJason Merrells, Jamie Glover, Angela Griffin, Jason Done, Camilla Power, Denise Welch

Sažetak

Birokracija, manjak stručnog osoblja, nasrtljivost te markiranje svakodnevni su problemi škole 'Waterloo Road', a profesori su se odavno prestali truditi učiniti razliku u životima svojih učenika jer posao smatraju svojom najgorom noćnom morom. Nakon što je ravnatelj škole doživio živčani slom, na njegovo mjesto promaknut je profesor Jack Rimmer (Jason Merrells).

Svjestan je katastrofalnog stanja u školi, a kako se ne bi zatvorila Jack odluči zaposliti entuzijastičnog Andrewa Trenemana (Jamie Glover) koji želi napustiti svoj prestižni posao u poznatoj privatnoj školi kako bi pomogao dovesti 'Waterloo Road' u red. Andrew je studirao na Oxfordu i Cambridgeu i uvjeren je da će svojim znanjem i energijom uspjeti vratiti disciplinu u tu problematičnu školu, no njegova kolegica Kim Campbell (Angela Griffin), čiji rad karakterizira suosjećanje i razumijevanje, misli da će Andrewova stroga disciplina biti kontraproduktivna.

Iako s različitim mišljenjima, Jack, Andrew i Kim odluče zajedno preokrenuti sudbinu 'Waterloo Road' škole - korak po korak.

Od ostalih profesora tu je Tom Clarkson (Jason Done), profesor engleskog jezika koji ima više problema u privatnome životu nego na poslu. On se, naime, treba vjenčati sa svojom dugogodišnjom djevojkom Lornom (Camilla Power), ali se u međuvremenu ludo zaljubio u njezinu najbolju prijateljicu. Profesorica francuskog, Steph Haydock (Denise Welch) presretna je što je Andrew postao ravnatelj jer je potajno zaljubljena u njega.


Britanska serija 'Waterloo Road' opisuje nam živote i svakodnevne doživljaje učenika i profesora izmišljene problematične škole u kojoj su društveni problemi poput izvanbračnih veza, razvoda, pobačaja, zlostavljanje djece i samoubojstvo svakodnevica.

Produkciju serije preuzela je tvrtka 'Shed Media', koja je zaslužna i za uspjeh hvaljene serije 'Žene nogometaša', a ove godine gledateljima BBC-a predstavit će se osma sezona 'Waterloo Roada' koji se seli u Škotsku.

Seriju su zavoljeli mnogi gledatelji svih dobnih skupina, a kroz sedam sezona dobila je brojne pohvale, ali i prestižne nominacije i nagrade poput one za najbolju dramsku seriju i najbolju glumicu (Jill Halfpenny) prema mišljenju Britanskih Televizijskih nagrada (National British Awards), TV Quicka, Stonewall i TV Voicea.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...