Ljetna žega na Dan nezavisnosti davne 1916. natjerala je mnoge da se ohlade u Atlantiku, uz obalu New Jerseya. Među njima je bio i Charles Vansant (Ryland Alexander) koji se odlučio okupati u malo većim dubinama, ostavivši sestru i psa na obali. Nekoliko minuta kasnije njegove nekontrolirane pokrete uočili su ostali kupači te dežurni spasioc koji je istog trena krenuo u pomoć.

Iako je shvatio da je napad velike bijele psine uzrok Charlesovoj panici, spasioc nije odustao i uspio ga je tako izgriženog odvući do obale. No Charles ubrzo premine zbog gubitka velike količine krvi, a njegov slučaj preuzimaju detektivi iz New Yorka.

U sljedećih dvanaest dana bijela morska psina napala je čak petero ljudi i izazvala opću paniku, ne samo među stanovništvom New Jerseya, već i u cijeloj državi. U američkoj povijesti dotad nikada nije zabilježen višestruki napad morskog psa na ljude…


'Ralje: Istinita priča' je nevjerojatna dokumentarna drama o stvarnim događajima koji su inspirirali autora kultnog filmskog hita 'Ralje' iz 1975.

Snimljen pomoću najnovije tehnološke produkcije i potpomognut vrhunskim vizualnim, kompjuterskim pomagalima, ovaj specijalni televizijski projekt dočarat će gledateljima istinu o onome što se zaista dogodilo tog vrućeg ljeta kada su morski psi svojim napadima na ljude stvorili nezapamćenu histeriju i podigli revolt i mržnju kod nesigurnog stanovništva.