Nakon kratke ljetne pauze ponovo se bude argentinski nogometni travnjaci. Ne tako davno, krajem lipnja argentinskim prvakom postao je mali klub iz Sarandia, Arsenal, nakon sjajne serije u finišu Clausure kad su u zadnjih osam kola upisali sedam pobjeda, a između ostalih, pobijedili su i Boca Juniorse na njihovoj La Bomboneri. Osvajanje Clausure od strane Arsenala bilo je veliko iznenađenje, no čini se da momci iz Sarandia ne misle stati; početkom kolovoza na otvaranju nove sezone Arsenal je upisao pobjedu protiv Santa Fea.

Prošlog vikenda odigrano je drugo kolo nove sezone argentinske lige koje je obilježio nedostatak efikasnosti - u osam odigranih utakmica drugoga kola postignuto je samo jedanaest golova ili manje od gola i pol po susretu. Mali broj golova kakav se rijetko viđa. Jedinu domaću pobjedu upisali su Boca Juniorsi koji su s 2-0 svladali Tigre, a preostala dva domaća boda došla su remijima - All Boys su odigrali 1-1 s Quilmesom, a Belgrano i San Lorenzo su odigrali bez bodova.

Gostujući sastavi bili su iznimno uspješni u ovome kolu - pet gostujućih pobjeda je vjerojatni razlog slabijoj efikasnosti... Colon je dobio San Martin s 1-0, a istim rezultatom Newell's OB su dobili Lanus. Jedan gol bio je dovoljan i Godoy Cruzu za pobjedu kod Santa Fea, dok je Racing pobijedio Argentinos Jrs s 2-0. I povratnik u elitno društvo River Plate je pobijedio u gostima - s 2-0 bili su bolji od Estudiantesa.

Sve golove i najzanimljivije detalje drugoga kola argentinske nogometne lige pogledajte na kanalu SportKlub.