Ovoga tjedna igra se vrlo jak teniski turnir u američkom gradu Cincinnatiu koji svake godine okuplja ponajbolje svjetske tenisače i tenisačice. Muški dio turnira spada u seriju Masters 1000, a ženski u seriju Premier 5. Zbog sponzorskih razloga puno ime turnira je Western & Southern Open, a sam turnir se igra na tvrdoj podlozi vanjskih terena Lindner Family Tennis Centra u predgrađu Cincinnatia.

U ženskom dijelu turnira konkurencija je vrlo jaka - od trenutno najbolji deset sa WTA liste nedostaju samo dvije i to Azarenka i Sharapova - neki bi rekli da je Cincinnati puno izgubio jer ne dolaze najbolja i najljepša svjetska tenisačica... Najbolje postavljenih osam tenisačica uključuje se u turnir u drugome kolu, a u osmini finala već nas očekuju dvoboji nositeljica.

Iako je postavljena za drugu nositeljicu, prva favoritkinja turnira je Serena Williams koja je nedavno odigrala fantastičan olimpijki teniski turnir i osvojila zlato, a sada je krenula s pripremama za zadnji Grand Slam sezone - US Open. Kad je Serena potpuno spremna i motivirana teško joj se može itko suprotstaviti, a kako joj leži tvrda betonska podloga pogledajte na kanalu Eurosport.