Idućeg vikenda kreće nova sezona Premier League pa vrijedi obratiti pažnju na promjene u sastavima engleskih prvoligaša i razmotriti s kojim ambicijama ulaze u novu sezonu. Iako ljetni prijelazni rok traje do konca kolovoza - što znači da je za trgovanje ostalo više od dva tjedna - Englezi su već potrošili više od 300 milijuna eura na pojačanja. Najviše novaca u nove igrače uložio je, kao i obično, Chelsea - Abramovič je potpisao čekove u vrijednosti od 80 milijuna eura i to za samo tri igrača; Hazarda - 40 mil. eura, Oscar - 32 mil. eura i Marin - 8 mil. eura. Iako sva tri spomenuta igrača obećavaju i imaju talenta, teško da vrijede novca koji je Chelsea za njih platio...

Arsenal je ovog ljeta dosta solidno kupovao i u ovom trenutku ga možemo smatrati pobjednikom prielaznog roka - doveli su Podolskog za 12 mil. eura, Girouda za istu cifru, a pravi bingo osvojili su dovođenjem odličnog veznjaka Cazorle iz Malage za 19 mil. eura - španjolski veznjak bi mogao postati ključni igrač Arsenala ove sezone, toliki je njegov potencijal... Lanjski prvak Man City ozbiljne novce iskrcao je za samo jednog igrača - doveli su mladog Jacka Rodwella iz Evertona za 15 mil. eura, a do kraja prijelaznog roka vjerojatno će više prodavati nego kupovati.

Veliki Man United je doveo dva milijunska pojačanja ovog ljeta - na Old Trafford sletio je Kagawa iz Borussie iz Dortmunda za 16 mil. eura te mladi i talentirani Nick Powell za 7,5 mil. eura. Tottenham se nastavio ponašati kao klub srednje klase doveđenjem solidnih prinova - potpisali su stopera Verthongena za 12,5 mil. eura, te veznjaka Sigurdssona za 10 mil. eura. Valja očekivati da će Spursi još kupovati ovog ljeta - čim prodaju Luku Modrića... Liverpool je doveo novog menadžera Brendana Rogersa koji je prošle sezone napravio dobar posao trenirajući Swansea, a Rogers je sa sobom poveo mladog velškog veznjaka Joa Allena za 19 mil. eura.

Kako su kupovali i prodavali ostali klubovi Premier lige i kolike su im ambicije u novoj sezoni, pogledajte na kanalu SportKlub.