Pop (Dragan Nikolić), profesionalni kockar, ostavlja se poroka koji mu je odredio život i poslije dvadeset godina izbivanja vraća se u rodni grad.

Dočekuje ga brat Milan (Branislav Lečić), mirni profesor arhelogije i njegova potpuna suprotnost, te Laki (Josif Tatić), prijatelj iz burnih dana mladosti i današnji povučeni službenik koji se amaterski bavi astrologijom.

Odlazak na spiritističku seansu unijet će u povratnikov život uzbuđenja koja se ne mogu uspoređivati ni sa čim što je ranije iskusio...

'Lavirint' (2002), intrigantna priča o naslijeđu tajanstvene sekte iz početaka kršćanstva, film je srpskoga scenarista i redatelja Miroslava Lekića u kojemu se isprepleću daleka prošlost i sadašnjost, stvarnost i fikcija.

Riječ je o vrlo ambicioznom projektu filmaša koji je debitirao devedesetih godina filmom 'Stepenice za nebo', a najviše se pročuo ekranizacijom kontroverznoga romana 'Nož' Vuka Draškovića (1999). Ujedno, riječ je i o vjerojatno najsloženijem projektu suvremene srpske kinematografije koji je impresivan, ako ni po čemu drugome, onda po 40 kilometara snimljene vrpce, 1500 kadrova, 160 scena i golemome troetažnom studiju od 4000 kvadrata izgrađenom u studijima 'Avala filma'.


Lekić se već dokazao kao dobar zanatlija sklon žanrovskome filmu. U tome smislu, 'Lavirint' je za balkanske prilike natprosječno produciran i solidno režiran klasični triler o tajanstvenim silama koje iz duboke prošlosti ravnaju našim životima. Poticajan scenarij osigurava napetost i neizvjesnost koje rastu iz kadra u kadar, a dobrome ukupnom dojmu pridonose uvjerljivi glumci, osobito Dragan Nikolić.