Ovoga vikenda kreće nova sezona francuske nogometne lige, a prvi susret odigrat će u petak navečer lanjski prvak Montpellier i Toulouse.

M'pellier je već odigrao jedan službeni susret ove sezone - riječ je o utakmici francuskog superkupa protiv Lyona koju su Lavovi na kraju i dobili. Montpellier je dva puta vodio, Lyon se dva puta vraćao, a susret je završio 2-2 - trofej je otišao Lyonu nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca. Prije superkup utakmice Montpellier je odigrao niz pripremnih susreta protiv francuskih niželigaša koje je sve od reda dobivao, a jedini poraz u prijateljskim susretima stigao ih je prije par dana u utakmici protiv Espanyola. I Toulouse je odigrao niz pripremnih susreta koji su završavali s bitno drugačijim rezultatima - većinom su gubili ili remizirali što sigurno nije obradovalo njihovog trenera Alaina Casanovu.

I jedni i drugi u novu sezonu ulaze slabiji nego lani - Montpellier je izgubio par dobrih igrača među kojima se ističe Giroud koji je otišao u Arsenal, a Toulouse je prodao svog glavnog obrambenog igrača Congrea upravo M'pellieru te na njegovo mjesto doveo veterana Zebinu.

Montpellier je prošle sezone bio prava senzacija osvojivši po prvi put u povijesti naslov Ligue 1, a kako izgleda na otvaranju nove sezone, pogledajte na kanalu Arena 1.