Ovoga tjedna u kanadskom Montrealu igra se WTA turnir Premier 5 serije koji je zapravo dio poznatog Rogers Cupa ili Canadian Opena. Već više od stotinu godina ponajbolji svjetski tenisači i tenisačice pohode Toronto i Montreal radi igranja na ovome prestižnom turniru, a od kada je turnir pomaknut na početak kolovoza, može ga se smatrati i kao uvod odnosno pripremu za nadolazeći US Open. Podloga je tvrda, tereni su vanjski, a konkurencija je gotovo pa maksimalno kvalitetna - od trenutno deset najboljih svjetskih tenisačica nedostaje samo jedna.

Prva nositeljica turnira je Bjeloruskinja Azarenka, druga je Poljakinja Radwanska, a treća Ruskinja Šarapova. Prošle sezone naslov je uzela Serena Williams koja je odlučila da ove godine neće braniti lanjski naslov - Serena je prije par dana uzela olimpijsko zlato u tenisu i odlučila se odmoriti... Na žalost ni jedna naša tenisačica nije ušla u ždrijeb ovog prestižnog turnira - najbliže je bila Mirjana Lučić, no izgubila je u zadnjem kolu kvalifikacija.

Nositeljice se u turnir uključuju u drugom kolu, a u četvrtak su na rasporedu mečevi trećega kola - ako kiša dozvoli. WTA Montreal možete pratiti na kanalu Eurosport 2.