U srijedu navečer predahnut ćemo na trenutak od Olimpijskih igara - zagrebački Dinamo igra uzvratnu utakmicu 3. kola kvalifikacija za ulazak u nogometnu Ligu prvaka. Dinamov protivnik je moldavski Sheriff koji je Dinamo izbacio iz ovog natjecanja prije dvije godine, no tada su okolnosti bile bitno drugačije - ovoga puta Dinamo iz Tiraspola nosi prednost pobjede u gostima koja bi morala biti dovoljna za prolazak u zadnje, četvrto kolo kvalifikacija.

U prvom susretu Modri nisu pokazali neku spektakularnu igru, no pobjedi u gostima se ne treba gledati u zube... Dinamo je mogao steći i veću prednost u Moldaviji, no isto tako mogao se u Zagreb vratiti i s porazom jer je Sheriff skuhao par opasnih situacija pred vratima Kelave. Momčad moldavskog prvaka je limitirana i definitivno slabija i manje kvalitetna od Dinama, no lopta je prevrtljiva pa će Dinamovci morati ozbiljno pristupiti utakmici i završiti posao kako spada - pobjedom!

Ulazak u četvrto kolo kvalifikacija garantira Dinamu nastup u nogometnoj Europskoj ligi, no s tim plasmanom nitko u upravi Modrih neće biti zadovoljan jer LP nosi veliku financijsku dobit i najbolji je izlog za igrače, a Dinamo mora prodavati svoju srebrninu da bi preživio - tako nas barem uče maksimirski alkemičari... Ako Dinamo prođe Sheriff, u zadnjem pretkolu će imati status nositelja što znači da mu se otvaraju vrata najprestižnijeg svjetskog nogometnog natjecanja. Nadajmo se da Badelj i društvo neće kiksati kao prije dvije godine i da će uvjerljivo apsolvirati Moldavce, a onda slijedi odlučna bitka za LP. Sretno Modri!

Susret Dinama i Sheriffa pogledajte na kanalu HTV 2.