Ovoga vikenda kreće nova sezona Bundeslige 2, a zadnji susret prvoga kola odigrat će lanjski prvoligaš Kaiserslautern i Union Berlin. K'lautern je prošle sezone igrao u elitnom razredu njemačkog nogometa, a već u polusezoni bilo je vidljivo da imaju puno problema i da su jedan od glavnih kandidata za ispadanje. Uprava kluba pokušala je s promjenom trenera te je dovela Krasimira Balakova tadašnjeg trenera Hajduka, no Bugarin nije uspio, K' lautern je ispao, a Balakov je otišao...

U recentonm prijelaznom roku K'lautern je prodao nekoliko igrača - prvi vratar Trapp otišao je u Eintracht, branič Tiffert je otišao u Seattle, a veznjak Sahan u Bešiktaš. Nekoliko novih igrača je stiglo u K'lautern - najpoznatije ime i jedini igrač kojeg su platili je Idrissou iz Eintrachta, a ostatak ekipe su popunili otpadnicima iz raznih klubova. Po svemu sudeći, K'lauternu slijedi sezona ili dvije stabilizacije pa tek onda će razmišljati o povratku u Bundesligu 1.

Simpatična momčad iz Berlina, Union, također je doživjela promjene u sastavu u odnosu na prošlu sezonu; ostali su bez dva važna igrača - stoper Madouni je otišao u francuski Nantes, a lijevo krilo Ede otišao je u prvoligaš Mainz 05. No, kad se pogledaju novopridošli igrači postaje jasno da će Union biti bolji i snažniji nego prošle sezone - u Berlin su stigli: bivši vratar Hoffenheima Haas, lijevi bek Mainza Schonheim, desno krilo Nizozemske Brede Kolk, slovački napadač Nemec te još nekoliko iskusnih drugoligaških igrača. Među novopridošlima u Berlin je naš Roberto Punčec, mladi stoper iz Varaždina koji je u Union stigao na posudbu iz Maccabia (s pravom prvootkupa). Punčec je prošao sve naše mlađe reprezentativne uzraste pa je za njegovu karijeru dobro da se vratio u Europu. Union Berlin je prošlu sezonu završio u gornjoj trećini tablice, a ove sezone imaju i veće ambicije - napasti sam vrh tablice i pokušati se dokopati prve lige.

Kako će započeti ovosezonska kampanja Berlinera pogledajte na kanalu Sport 1.