U zadnjem kolu prve faze olimpijskog vaterpolo turnira, naša vaterpolo reprezentacija ima najlakšeg protivnika - riječ je o reprezentaciji Kazahstana koja je uz domaćina Veliku Britaniju definitivno najslabija momčad turnira. Kazahstanskim vaterpolistima ovo je treći put da igraju na Olimpijadi, a nastup u Londonu izborili su pobjedom na prvenstvu Azije u vaterpolu gdje su u konkurenciji Kine, Japana i Kuvajta bili najbolji.

U prva tri kola Kazahstanci su upisali tri poraza, a prosječno gube sa šest golova razlike. Sve te činjenice govore da naša vaterpolo selekcija ne bi smjela imati nikakvih problema protiv Kazahstana pa će Ratko Rudić moći dati priliku igračima koji su manje igrali i možda isprobati neke nove taktičke opcije.

Četvrtfinale se bliži, a naši vaterpolisti još ni izdaleka ne znaju protivnika za ulazak u polufinale jer je skupina B prilično izjednačena i do zadnjeg meča neće biti poznato koje reprezentacije idu dalje i s kojeg mjesta - jedino je sigurno da Britanci neće u četvrtfinale. Naši vaterpolisti igraju dobro i gotovo sigurno će završiti prvu fazu turnira kao pobjednici svoju skupine - nadajmo se da će niz njihovih pobjeda potrajati... S koliko će golova kombinirana postava Hrvatske potopiti Kazahstan pogledajte na kanalu HTV 2.