Nakon odličnih igara naših rukometaša u prva tri kola prve faze olimpijskog turnira u rukometu, Baliću, Čupiću, Duvnjaku i ostalima dolaze najveći izazovi - utakmice protiv Danske i Španjolske u zadnja dva kola skupine B. Nakon ovih utakmica saznat ćemo s kojeg mjesta će 'vatreni kauboji' u elimincijsku fazu natjecanja, odnosno kojeg ćemo protivnika dobiti u četvrtfinalu. Najbolje bi bilo uzeti prvu poziciju u skupini i to bez poraza jer bismo tada vrlo vjerojatno za polufinale igrali s relativno bezopasnom Argentinom.

U zadnjem susretu u skupini Hrvatska igra protiv Španjolske koja je u prva tri kola pobijedila Srbiju i Koreju te izgubila od Danske. Španjolci u ovom trenutku još nisu osigurali četvrtfinale, no ako u susretu četvrtoga kola pobijede Mađare, sigurno idu dalje. Sa Španjolcima se dosta često srećemo na rukometnim terenima - u zadnjih desetak godina igrali smo s njima 15 službenih mečeva i dobili ih čak dvanaest puta. Zadnje susrete protiv Španjolaca odigrali smo početkom ove godine u sklopu Europskog prvenstva - prvi susret u drugoj fazi igranja po skupinama Španjolci su dobili, no u susretu za broncu bolji su bili naši rukometaši.

Na ovome turniru Španjolska nije pokazala neki ludi rukomet, no uspješno guraju prema četvrtfinalu, a svaka reprezentacija koja ulazi u eliminacijsku fazu natjecnja zaslužuje respekt. Naši rukometaši naučili su nas na pobjede već odavno, no na ovome olimpijskom rukometnom turniru igraju upravo sjajno. Čvrsta, pokretljiva i koncentrirana obrana, kreativan napad i rastrčane kontre - glavne su odlike 'kauboja' u Londonu i neka samo tako nastave sve do zlatne medalje!!

Susret Hrvatske i Španjolske pogledajte na kanalu HTV 2.