Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u nedjelju igra susret posljednjeg, petog kola prve faze rukometnog olimpijskog turnira za žene. Protivnik našim rukometašicama je selekcija Velike Britanije koja je vjerojatno najslabija ekipa na rukometnom olimpijskom turniru - pobjeda nam ne bi smjela izmaknuti.

U prva tri kola naše rukometašice su upisale dvije pobjede - nakon nesretnog uvodnog poraza od Brazila Penezić i društvo su pobijedile Angolu i na veliko iznenađenje svih, moćnu Rusiju te tako odškrinule vrata četvrtfinala. Iako se susreti četvrtoga kola tek imaju za odigrati, Hrvatska bi pobjedom protiv Britanki sigurno ušla u eliminacijsku fazu natjecanja - moguće je da i sa samo dvije pobjede uđemo u četvrtfinale, no u tom slučaju bi za polufinale igrali s pobjednikom skupine B, a to nije baš uputno...

Protiv Ruskinja briljirala je Andrea Penezić (10 postignutih golova) koja se svojim igrama u Londonu potvrđuje kao naša najjača karika - njen doprinos je ključan za reprezentaciju Hrvatske. Osim Penezić valja pohvaliti i Mirelu Tatari koja je Ruskinjama zabila 7 golova iz devet pokušaja te iskusnu Anitu Gaće koja je protiv Rusije pogodila 5 od 5.

Velika Britanija je izgubila sva tri do sada odigrana meča uz negativnu gol razliku od -46 što znači da prosječno gube s 15 golova razlike. Neka se ta tradicija nastavi i protiv Hrvatske! Susret Hrvatske i Velike Britanije pogledajte na kanalu HTV 2.