U nedjelju predvečer utakmicu trećeg kola MAXtv Prve lige odigrat će Zadar i Hajduk. Mali 'jadranski derbi' igra se na zadarskim Stanovima gotovo u istom terminu kao i prošle sezone kada je Zadar uspio dobiti Hajduk - mjesecima poslije ta utakmica postala je kontroverzna jer je nakon nje bivši predsjednik Hajduka Maleš tražio sastanak sa sudačkom vrhuškom ne bi li Hajduku osigurao 'pošteno' suđenje; epilog je poznat, sudi se sucima...

Prvoligaš iz Zadra ove sezone je jedan od glavnih kandidata za relegaciju - u prva dva kola Zadrani su uzeli dva boda dva puta odigravši bez golova (Osijek doma, Rijeka u gostima). U momčadi Zadra za golove su zaduženi nekad solidni napadači Terkeš i Jolić, no oni su već u pomalo veteranskim godinama, te mladi Ivančić i nešto stariji Mršić. Prošle sezone Zadar je imao vrlo dobrog Santinija koji je vukao Zebićevu momčad u sigurnost sredine tablice, no njega više nema pa će Zadar i dalje imati problema s realizacijom budući da pojačanja nisu na vidiku. Zadranima bi i bod u susretu protiv Hajduka bio velik, no mladoj momčadi iz Splita narasla su krila nakon zadnjih uspjeha, pa u Zadar dolaze po sva tri boda.

U kakvom će raspoloženju Hajdukovci istrčati na Stanovima u mnogome će odlučiti ishod susreta protiv milanskog Intera, a ta se utakmica tek ima odigrati. Hajduk je krenuo u sezonu iznad očekivanja pa su narasle i ambicije, kako igrača tako i navijača - ušli su u treće pretkolo Europske lige, a u MAXtv Prvoj ligi su u dva susreta uzeli četiri boda; nakon remija kod neugodne Istre, stigla je pobjeda protiv gradskog rivala Splita. Upravo pobjeda protiv Splita izvor je dobrih vibracija na Poljudu, a ako nekim čudom Hajduk izvuče povoljan rezultat protiv Intera, u Zadru neće 'izletiti' 'Bili tići' nego 'Bili orlovi'!!

Zadar je dužan Hajduku za neregularni poraz iz prošle sezone pa valja očekivati veliki angažman Bilih, no Caktaš i društvo će na Stanovima biti ispražnjeni nakon velikog dvoboja s Interom i to je zapravo jedina stvar koja ide u prilog Zebićevoj momčadi. Može li Hajduk nastaviti dobru seriju i proći kroz Zadar neokrznut, pogledajte na kanalu Arena 2 te putem PPV i MAXtv To Go usluge.