Ako se po jutru dan poznaje, od naših rukometaša možemo očekivati velike stvari u Londonu. Nije u pitanju rutinska pobjeda protiv Južne Koreje u prvom kolu (+ 10) nego način na koji su Balić i društvo do nje stigli - borbeno, koncentrirano i s pravim pristupom; izvještaji govore da smo pretrčali brzonoge Koreance...

Valja naglasiti i da je rukometni olimpijski turnir vrlo jak - od dvanaest reprezentacija tek dvije, tri su nešto slabije dok sve ostale mogu konkurirati. Skupina B u kojoj se natječu i naši rukometaši je sigurno teža i kvalitetnija (u njoj igraju sva četiri polufinalista zadnjeg europskog prvenstva) od skupine A, što znači teži put do eliminacijske faze natjecanja i vjerojatno nešto lakši protivnik u četvrtfinalu; osim ako prvu fazu završimo na trećem ili četvrtom mjestu pa u četvrtfinalu dobijemo Francusku ili Švedsku što se, nadajmo se, neće dogoditi.

Reprezentacija Mađarske je 'plutajuća mina' vrlo neugodna reprezentacija koja može odigrati na visokoj razini, a može se i raspasti... Mađari imaju samo jedno odličje s velikih natjecanja (SP davne 1986.), no konstantno su 'tu negdje' i spadaju među desetak najboljih europskih selekcija.

S Mađarima smo u zadnjih desetak godina igrali osam puta i samo jednom izgubili, uz šest pobjeda i jedan remi. S pobjedom protiv naših sjevernih susjeda smo gotovo sigurno u četvrtfinalu, a hoćemo li do nje i doći, pogledajte na kanalu HTV 2.