Jedan od naših najjačih aduta za osvajanje olimpijskog odličja je svakako naša vaterpolska vrsta - pod ravnanjem legendarnog brke Ratka Rudića Barakude mogu otići daleko, možda čak do zlata.

Na vaterpolskom olimpijskom turniru konkurencija je žestoka - u našoj skupini jedino Kazakhstan zaostaje u kvaliteti dok sve druge reprezentacije mogu napraviti odličan rezultat. Na startu turnira naši vaterpolisti upisali su dva boda protiv uvijek neugodne Grčke, a s pobjedom protiv Talijana (uz unaprijed upisane bodove protiv Kazakhstana) Barakude bi se sigurno kvalificirale u eliminacijsku fazu natjecanja, no da bi u četvrtfinalu dobili lakšeg protivnika i izbjegli Srbiju i Crnu Goru, našim vaterpolistima će biti potrebna još koja pobjeda...

Talijani su u prvom kolu riješili opasnu Australiju pokazavši kvalitetu u prvoj trećini susreta koja je riješila pitanje pobjednika, a da se na Apeninskom poluotoku igra vrhunski vaterpolo poznato je odavno - zadnji klupski europski prvak je njihov Pro Recco, a prošle godine osvojili su i Svjetsko prvenstvo.

Zadnji susret s Talijanima smo minimalno izgubili i to prošle godine u polufinalu Svjetskog prvenstva pa je olimpijski vaterpolo turnir prava prilika za revanš. Hoće li Barakude poraziti Italiju i osigurati četvrtfinale pogledajte na kanalu HTV 1.