Unatoč svim najavama i unatoč svim problemima mlada momčad Hajduka odlično je ušla u novu sezonu. Splitski 'Bili tići' su u prosjeku najmlađa momčad MAXtv Prve lige - sa prosjekom godina od tek nešto više od 21, mlađi su i od Dinamove B momčadi Lokomotive... Hajdukova mladost je u prva dva kola Prve lige uzela četri boda pobijedivši odlični Split i remizirajući s neugodnom Istrom, a plasirali su se i u treće pretkolo Europske lige gdje će igrati s velikim Interom iz Milana.

Prvi susret protiv milanskog giganta Hajduk igra na Poljudu koji će sigurno biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Kako se Talijani nalaze tek u srednjoj fazi priprema, a i nisu 'prenabrijani' na igranje Europske lige, Hajduk ima realnih šansi ako ne za prolazak, onda barem za ravnopravne utakmice. Mladu Hajdukovu momčad krasi borbeni duh, požrtvovnost i dobar sportski pristup, a protiv Intera sigurno im neće nedostajati i motiva. Ako Hajdukovi igrači zaigraju baš hajdučki i ako po koji od njih bude imao 'svoj dan', možda Hajduk na uzvrat u Milano otputuje i s prednošću!!

O kvaliteti Intera suvišno je govoriti - iako su prošlu sezonu odigrali relativno slabo, i dalje je to momčad svjetske razine vrijedna oko 250 milijuna eura. Za utakmicu s Hajdukom konkuriraju zvijezde svjetskog sjaja poput Zanettia, Sneijdera, Militia, a tu i je i jedan odbjegli Hajdukov talent - Marko Livaja. Čini se da Livaja dobro radi u Milanu jer ga je trener Stramaccioni uključio u prvi sastav, a konkurira i za susret s Hajdukom.

Talijani su prema informacijama tek negdje na 50% snage i bez prevelikog motiva pa ako Hajdukovci odigraju maksimalno dobro i ulože  200%, možda bi mogli i do iznenađenja! Susret Hajduka i Intera pogledajte na kanalu HTV 2.