U trećem kolu kvalifikacija za ulazak u Ligu prvaka hrvatski prvak Dinamo igra protiv starog znanca, Sheriffa iz Tiraspola. Modri su se s klubom iz secesionističke i nepriznate Transnistrie sastali prije dvije godine u istom natjecanju - oba susreta završila su 1-1, a nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca dalje je prošao Sheriff. Dvije godine poslije, čini se da je došlo vrijeme za naplatu starih dugova jer iako je moldavski klub nepoznanica, Dinamo je vrlo dobar i napreduje...

Dinamo je nakon šokantnih utakmica protiv bugarskog prvaka Ludogoreca odigrao susret MAXtv Prve lige protiv Cibalie i uzeo tri boda - oni koji su gledali kažu uz sudački blagoslov... Svaki objektivan promatrač, pa čak i subjektivni navijač Modrih mora priznati da je Dinamo na otvaranju ove sezone imao puno sreće i puno sudačke blagonaklonosti - ako se taj sretni Dinamov niz nastavi i protiv Sheriffa, Modre ćemo ove sezone opet gledati u 'Europi' jer ulazak u četvrto kolo kvalifikacija garantira barem Europsku ligu.

Uvodne ovosezonske utakmice Modrih dobro je odigrao Ante Rukavina - Bugarima je zabio tri gola i može se reći da je najzaslužniji za Dinamov prolazak - imao je Rukavina i prije bljeskova i zapaženih igara, no svaki put bi nakon nekog vremena nestao; nadajmo se da će ovoga puta uhvatiti kontinuitet i ispuniti bar dio svog potencijala. Dobra vijest za Dinamo je i ostanak kapetana Badelja do kraja kvalifikacija - Milan je dogovorio transfer u HSV, no na sjever Njemačke će ići tek kad Dinamo uvede u Europu.

U prvom susretu protiv Sheriffa Dinamo ne smije primiti gol, a bilo bi odlično da ga zabije - momčad iz Tiraspola je nepoznanica, no gledajući po igračkom kadru, nije na Dinamovoj razini. Kako će proći prvi susret Dinama i Sheriffa pogledajte na kanalu HTV 2.