Po prvi put u povijesti hrvatska ženska rukometna reprezentacija plasirala se na olimpijski turnir, a našoj rukometnoj publici naučenoj na pobjede Balića i društva automatski su narasle ambicije - očekuje se medalja. Bolji poznavatelji ženskog rukometa znaju da je takvo što vrlo teška misija, no ne i neostvariva...

Na ženskom rukometnom olimpijskom turniru natječe se 12 reprezentacija podijeljenih u dvije skupine - prve četiri selekcije idu u eliminacijsku fazu natjecanja. Teoretski gledano, četvrtfinale je za Hrvatsku dostižno i nakon nesretnog poraza naših rukometašica od Brazila u prvom kolu, no taj cilj neće biti lako ostvariti. Naime, u skupini s Hrvatskom igraju još i Crna Gora i Rusija koje spadaju u sam vrh svjetskog rukometa pa protiv njih teško možemo računati na bodove. Ključ su utakmice protiv neugodne Angole te domaćina Velike Britanije - te dvije pobjede bi nam mogle donijeti četvrtfinale, no tada bi za ulazak u polufinale gotovo sigrno igrali sa superjakom Norveškom.

U susretu protiv Rusije naše rukometašice nemaju što za izgubiti, no mogle bi dobiti puno - odškrinuta vrata eliminacijske faze natjecanja i vjerojatno nešto lakšeg protivnika u četvrtfinalu. Kako će Penezić i društvo proći pokraj Rusije pogledajte na kanalu HTV 2.