Na olimpijskom rukometnom turniru od hrvatskih rukometaša s pravom očekujemo odličje najvećeg sjaja - ono zlatno, i zbog kvalitete naših rukometaša, a i zbog toga što su nas navikli na odlične nastupe na Olimpijadama - tri puta su nastupali na Olimpijskim igrama i uzeli dva zlata; jedino su u Pekingu posustali u polufinalu.

Na olimpijskom rukometnom turniru takmiči se dvanaest reprezentacija podijeljenih u dvije skupine - po četiri najbolje selekcije iz svake skupine ide u eliminacijsku fazu natjecanja. U skupini B naši rukometaši odmjerit će snage sa Španjolskom, Danskom, Mađarskom, Južnom Korejom i Srbijom. Upravo sa Srbima igramo susret drugog kola - a Srbi su nam u zadnje vrijeme dužnici... Naime, zadnja dva susreta protiv reprezentacije Srbije smo izgubili - jedan prijateljski te na zadnjem europskom prvenstvu, onaj polufinalni. Selekcija Srbije je vrlo dobra, no Balić i Kauboji su bolji i to moraju pokazati i u Londonu...

Od naših rukometaša puno očekujemo na ovome turniru, a u najmanju ruku prolazak skupine - kako je skupina A bitno slabija od naše skupine, ne bismo trebali imati težak zadatak u četvrtfinalu... Igra naše reprezentacije i dalje puno ovisi o formi Ivana Balića - kad je majstor raspoložen, nitko nam ne može ni prići... Stigla je vijest da će jedna stanica londonske podzemne željeznice nakon Olimpijade nositi ime Ivana Balića, pa se moramo nadati da će maestro Balić igrama opravdati tu čast - neka upravo protiv Srbije pokaže da je i dalje najbolji!!

Susret Hrvatske i Srbije pogledajte na kanalu HTV 2.