Stabilni njemački prvoligaš Mainz priprema se za novu sezonu i usput igra prijateljske susrete, većinom u alpskom pojasu gdje su okolnosti u ovim ljetnim mjesecima puno ugodnije. Nova sezona Bundeslige kreće krajem kolovoza pa valja očekivati nešto sporije i manje uigrane akcije Njemaca iako su u dosadašnje četiri pripremne utakmice polučili dobre rezultate - tri pobjede i remi. Protiv Austrije iz Beča Mainz ne očekuje dobar rezultat jer je za razliku od njemačkog, austrijsko prvenstvo već počelo - Austria je završila pripreme i u sezonu krenula pobjedom u prvom kolu protiv novog prvoligaša Wolfsbergera.

U redovima Mainza će od ove sezone igrati jedan naš igrač - riječ je o mladom napadaču Petru Sliškoviću koji je prošle sezone igrao u drugoligašu St. Pauliu. Slišković ima 21 godinu, a ako ga je Bundesligaš uzeo na posudbu, onda sigurno ima potencijala...

Dva dana prije ovog susreta Austria igra susret drugog kola austrijske lige pa sigurno neće 'letjeti' protiv Mainza, no Austrijancima je uvijek napeto dobiti Nijemce pa nas očekuje jedan dobar nogometni meč koji možete pratiti na kanalu Sport 1.