Navigation Content

Znanost o zlu

Znanost o zlu

The Science of Evil

Pomoću magnetnog mapiranja mozga ovaj dokumentarac traga za ključem tajni ljudskog ponašanja

INFO

Sažetak

Nacisti. Serijski ubojice. Zatvorski čuvari u Abu Ghraibu. Što nagoni ljude na gnjusne zločine? Jesu li rođeni zli ili su to postali? Je li tzv. 'zlo' posljedica lošeg odgoja ili postoji fiziološki čimbenik koji utječe na ljude da čine zlo?

Pobliže ćemo upoznati ljude koji se svakodnevno suočavaju sa zlom i koji se protiv zla bore vrlo različitim oružjem - Biblijom u strogo čuvanom zatvoru ili naoružanim konvojem u Kongu, gdje vlada ekstremno nasilje. Ponekad je taj instrument skener mozga na prestižnom sveučilištu.

Pokušat ćemo sve to staviti u kontekst uz pomoć uglednog psihologa sa Sveučilišta Stanford Philipa Zimbarda, čiji je ozloglašeni zatvorski eksperiment otkrio potencijal za surovost koji se krije u svakome od nas.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...