U petak navečer službeno su otvorene Ljetne olimpijske igre u Londonu, a već u subotu kreću natjecanja u brojnim sportovima. Hrvatska ekspedicija u Londonu najbrojnija je do sada, a razlog tomu su i dvije ženske reprezentacije - rukometna i košarkaška. Za žensku hrvatsku košarkašku reprezentaciju kažu da je najljepša na cijeloj Olimpijadi pa ako već i ne bude medalja, ostavit ćemo lijep dojam...

Na ženskom košarkaškom olimpijskom turniru sudjeluje 12 reprezentacija podijeljenih u dvije skupine - u skupini A uz Hrvatsku se natječu još Češka, Angola, Kina, Turska i SAD. U brojnim izjavama pred početak turnira naše košarkašice su istaknule da mogu ravnopravno igrati sa svima osim s reprezentacijom SAD-a koja je ipak izvan konkurencije, a upravo s njima Mišura i društvo igraju susret prvoga kola.

U utakmici protiv Amerikanki Hrvatice nemaju prevelikih ambicija pa mogu odigrati opušteno - a ako se i Amerikanke sukladno tomu opuste, možda se utakmica i zakuha... Susret Hrvatske i SAD-a pogledajte na kanalu HTV 2.