Mali derbi drugoga kola MAXtv Prve lige igra se u Koprivnici, sastaju se Slaven Belupo i Istra. Ova dva sastava pokazala su dobru igru u prvom kolu i opravdala procjene stručnjaka da će ove sezone igrati važnu ulogu u prvenstvu. Slaven je u prvom kolu deklasirao Cibaliu na njenom terenu s 3-0, a Istra je remizirala na svom terenu s borbenim Hajdukom.

I Slaven i Istru karakterizira čvrsta kompaktna igra - rijetku gube s velikom razlikom i gotovo nikad se ne raspadaju. Koprivničani su uz dobru igru u domaćoj ligi odlično otvorili i kvalifikacije za Europsku ligu - nalaze se na pragu prolaska u treće kolo kvalifikacija nakon što su u prvoj utakmici utrpali šest komada sjevernoirskom predstavniku. Slaven je u odnosu na prošlu sezonu promijenio gotovo cijelu veznu liniju, no ta se činjenica nije osjetila u uvodnim utakmicama ove sezone - čini se da Ferenčina zna svoj posao.

Istra pod ravnanjem Igora Pamića konstantno napreduje - dobre igre iz drugog dijela prošle sezone nisu bile izuzetak što je pokazao i susret protiv Hajduka u prvm kolu. Istrani su u susretu protiv Bilih bili bolji i ne bi bilo nezasluženo da su uzeli sva tri boda. U Koprivnici gosti teško pobjeđuju, no igra Istre ima glavu i rep, pa će se domaći nogometaši morati pomučiti da dođu do pobjede.

Susret Slavena i Istre pogledajte na kanalu Arena 2 ili putem PPV usluge.