Većina europskih nogometnih liga kreće u novu sezonu kroz par tjedana, što znači da su pripreme u punom jeku. Bogatiji i renomiraniji klubovi odlaze na lukrativne turneje po Dalekom Istoku ili Americi, a oni nešto manje bogati pripreme odrađuju na 'starom kontinentu' ili čak u svojim domicilnim zemljama.

U sklopu priprema za novu sezonu engleski prvoligaš Norwich odradit će jaku provjeru protiv prvaka Nizozemske Ajaxa. 'Kanarinci', kako engleski novinari zovu Norwich, prošlu sezonu su odradili vrlo dobro - završili su u sredini tablice i bez prevelikog stresa sačuvali prvoligaški status što im je bila glavna ambicija. U novoj sezoni uprava kluba bi se zadovoljila s jednakim rezultatom, a da nemaju većih ambicija pokazuje i njihova aktivnost u dosadašnjem dijelu prijelaznog roka - pojačali su se samo s desnim bekom Whittakerom koji je pobjegao iz Rangersa, a i otpustili su par igrača u niželigaške klubove.

Ajax je prošle sezone ponovo osvojio Eredivisiu pa ćemo ga opet gledati u Ligi prvaka, no nije prestao sa svojom uhodanom navikom prodaje glavnih igrača i odgajanja novih zvijezda. Zadnji u nizu odličnih Ajaxovih proizvoda koji su završili na tržištu je branič Verthongen koji je postao član Tottenhama za 12,5 milijuna eura, a kako je daleko kraj prijelaznog roka, Ajax bi mogao izgubiti još kojeg igrača. I ova utakmica protiv Norwicha poslužit će kao izlog za Ajaxove igrače, pa možda se nakon nje još poneki Nizozemac probije do Premier lige...

Prijateljski susret Ajaxa i Norwicha pogledajte na kanalu SportKlub.