Prvu utakmicu drugoga kola nove sezone MAXtv Prve lige odigrat će na Kantridi Rijeka i Zadar. Oba sastava su ostala dužna nakon prvoga kola - Rijeka je poražena od Splita, a Zadar je odigrao mršavi remi na svom terenu protiv Osijeka.

Navijači Rijeke puno očekuju od svoga kluba ove sezone - klub sa Kantride dobio je novog vlasnika (Talijan Volpi) koji je donio 'svjež' novac što je za posljedicu imalo potpunu rekonstrukciju sastava. Na Kantridu su tako sletjeli Neretljak, Gabrić, Benko, Brezovec, Vranješ, Knežević te par solidnih stranaca - skupina dobrih pojedinaca koje dirigent Scoria tek treba uštimati... U susretu prvoga kola Rijeka je poražena uz dosta slabu igru, no imala je svojih prilika i taj je susret mogao i drugačije završiti da je, recimo, Neretljakov udarac glavom umjesto na vratnici završio u mreži. Scoria će imati još dosta posla da ovaj novi sastav Rijeke postavi na noge, što je posljedica činjenice da su pojačanja stigla prekasno, kad su pripreme već bile u jeku. Scoria je dobar trener i na raspolaganju ima kvalitetnu momčad koja će kad se uigra biti opasan protivnik svima.

Zadar je ove sezone jedan od glavnih kandidata za ispadanje iz lige, što je potvrdio i susret prvoga kola protiv Osijeka kad nisu uspjeli zabiti gol. Za golove su u sastavu Zadra zaduženi veterani Terkeš i Jolić te nešto mlađi Mršić - nema više Santinija koji je prošle sezone držao Zadar na površini... Prema Transfermarktu najvrijedniji igrač Zadra je mladi veznjak Luka Begonja (750 tisuća eura) koji se zapravo tek treba potvrditi, a ta činjenica najbolje govori o snazi zadarske momčadi ove sezone.

Rijeka još nije uštimana, no protiv neuvjerljivog Zadra bi mogla do pobjede pogotovo ako tribine Kantride ispuni vjerna Armada. Zadranima bi i bod bio 'velik kao kuća', a hoće li do njega i doći, pogledajte na kanalu Arena 2 ili putem PPV usluge.