U petak navečer na legendarnom stadionu Luz sastaju se domaća Benfica i Real iz Madrida. Riječ je o prijateljskom nogometnom susretu koji se igra u sklopu petog izdanja Eusebio Cupa - predsezonskog natjecanja koje se igra u počast velikog portugalskog nogometaša Eusebia.

Kako nove sezone i u španjolskom i u portugalskom prvenstvu kreću za neka tri tjedna, i Real i Benfica se nalaze u srednjoj fazi priprema - završen je početni fizički dio priprema i kreću uigravanja te taktički treninzi. No bez obzira što momčadi još nisu dohvatile punu formu, nema sumnje da nas očekuje odličan pa i žestok nogometni susret jer Portugalci i Španjolci gotovo da i ne mogu odigrati prijateljski...

Prijelazni rok je u punom jeku, a u zadnje vrijeme Real vrlo često srećemo na naslovnicama sportskih magazina - razlog tomu je svima znan; Mourinho je targetirao našeg Luku Modrića i želi ga dovesti u kraljevski klub, no uprava Tottenhama radi mu probleme... Real je već transferirao tri svoja veznjaka - Gago i Canales u Valenciu, Altintop u Galatasaray - i tako oslobodio mjesto za Luku, no gazda Pijetlova Levy traži previše novaca (45 milijuna eura) pa je transfer još uvijek neizvjestan...

I Benfica je trgovala ovog ljeta - riješili su se nekolicine igrača koji su slabo igrali prošle sezone, a za zarađene novce doveli su lijevo krilo Twentea Ola Johna za 9 milijuna eura. Kako prijelazni rok traje do konca kolovoza, valja očekivati još promjena u oba sastava, no i s igračima koje u ovom trenutku imaju spremni su odigrati spektakularnu utakmicu.

U kakvom su stanju  Realove zvijezde usred priprema i hoće li nam Ronaldo podariti kakvu nogometnu majstoriju pogledajte na kanalu SportKlub.