Navigation Content

Prodavačica

Prodavačica

Shopgirl

Claire Danes u izvrsnom ljubavnom filmu snimljenom prema kratkoj priči Stevea Martina

INFO

RedateljSteve Martin

GlumciSteve Martin, Claire Danes, Jason Schwartzman, Bridgette Wilson-Sampras, Sam Bottoms, Frances Conroy, Rebecca Pidgeon

Sažetak

Mlada Mirabelle Buttersfield (Claire Danes) ni po čemu nije tipična djevojka kakva je većina ostalih prodavačica u Saksu Fifth Avenue, skupom dućanu na Beverly Hillsu. Mirabelle je umjetnica, slikarica, a kao prodavačica zarađuje za život. Sklona je sanjarenju i po prirodi je povučena i tiha. U Saksu radi na odjelu rukavica.

Jednom prilikom za njezinim pultom pojavi se bogati stariji muškarac koji bira ženske rukavice i nju moli da mu pomogne izabrati. Sutradan iznenađena Mirabelle pred svojim vratima nađe luksuzno zamotan paket sa skupim rukavicama i porukom: 'Želio bih vas pozvati na večeru'.

Tih dana Mirabelle je upoznala i mladića svojih godina, Jeremyja (Jason Schwartzman), siromašnog prodavača zvučnika i neostvarenoga glazbenika. Jeremy je pomalo tip klauna, djeluje šašavo, ali se ispod zvrkastog ponašanja krije toplo srce.

Mirabelle pristaje na večeru s bogatim muškarcem, Rayom Porterom (Steve Martin), i očarana je njegovim ponašanjem i pažnjom koju joj ukazuje...

Priča o Mirabelle, Rayu i Jeremyju ispričana je uz naratora čije pripovijedanje na početku i na kraju otkriva unutarnju motivaciju protagonista, koja je u igranom dijelu diskretno i suzdržano naznačena. Odnos između Raya i Mirabelle ma koliko bio klišej - mlada djevojka i bogati muškarac zrelih godina - ujedno je i jedinstvena ljubavna priča kakve sve ljubavne priče moraju biti.

Neobično senzibilan, sve 'velike' osjećaje, kao i erotske scene, više naznačava nego što otkriva, čime od početka do kraja zadržava napetost priče i odnosa. Iako je riječ o ljubavnoj drami, scenarij je vrlo duhovito napisan i ima više vrhunskih komičnih dijaloga i scena.

Uloga Mirabelle jedna je od najboljih uloga C. Danes, koja je bila nominirana za nagradu Satellite, kao i J. Schwartzman za sporednu ulogu, te S. Martin za scenarij.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...