Navigation Content

Gospođica Potter

Gospođica Potter

Miss Potter

Dirljiva biografska drama s Renée Zellweger u ulozi poznate britanske spisateljice za djecu Beatrix Potter

INFO

RedateljChris Noonan

Glumci Renee Zellweger, Ewan McGregor, Emily Watson, Barbara Flynn, Bill Paterson, Lloyd Owen

Sažetak

Beatrix i njezin mlađi brat Bertram, djeca imućnih i obrazovanih roditelja, voljeli su se igrati životinjama i crtati ih. Beatrix je pokazivala poseban dar za crtanje, a rano je počela i smišljati priče koje su druga djeca rado slušala. No, put do prvog izdavača nije bio lak.

Beatrixinim roditeljima nije bilo po volji što njihova već 30-godišnja kći (Renée Zellweger) nije udana i ne rađa djecu, nego se bavi crtanjem i pisanjem, što je posao doličniji muškarcu nego ženi. Beatrix se opire običajima i očekivanjima, te svoju prvu knjigu, 'The Tale of Peter Rabbit', koju je sama napisala i ilustrirala, nudi izdavačima.

Svi je odbijaju osim braće Warne, a i oni pristaju samo iz jednog razloga: da se njihov najmlađi brat Norman (Ewan McGregor), koji još nije počeo raditi, okuša u svom prvom izdavačkom poslu. On odmah vidi da je knjižica gospođice Potter iznimno djelo i s puno elana bori se za što bolje uvjete i što ljepše izdanje. I već prvi dan knjižica se prodaje iznad svih očekivanja, a gospođica Potter postaje poznata u cijeloj zemlji.

Život odjednom postaje lijep, ne samo zbog trajnog bogatog nadahnuća i književne slave, nego i ljubavne priče...

U ovom odličnom filmu o umjetnosti, ljubavi, prijateljstvu, opiranju konzervativizmu s jedne i štetnom napretku s druge strane, po mišljenju mnogih kritičara R. Zelwegger dala je svoju najbolju ulogu, za koju je bila nominirana za Zlatni globus. Film je na festivalu Heartland proglašen najdirljivijim filmom 2007. godine.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...