Navigation Content

Čovjek sa željeznom maskom

Čovjek sa željeznom maskom

The Man in the Iron Mask

Leonardo DiCaprio u raskošno produciranoj priči Alexandrea Dumasa o okrutnom kralju i njegovu dvojniku

INFO

RedateljRandall Wallace

Glumci Leonardo DiCaprio, Gabriel Byrne, Jeremy Irons, John Malkovich, Gérard Depardieu, Judith Godreche, Peter Sarsgaard

Sažetak

Godine 1638. francuska kraljica Anne (Anne Parillaud) rađa prijestolonasljednika koji će jednoga dana preuzeti krunu. Javnost, međutim, ne zna da je nekoliko minuta poslije rođeno još jedno dijete.

Nakon dvadeset godina, jedan od blizanaca, kralj Louis XIV. (Leonardo DiCaprio), preuzeo je francusku krunu. Njegov životni stil i ponašanje doveli su zemlju na rub propasti i rata, a narod do gladi i očaja.

Njegovu ocu Louisu XIII. služila su četvorica mušketira, elitni ratnici bezgranično odani kralju i zemlji. Pod kraljevim zapovjedništvom ostao je jedino D'Artagnan (Gabriel Byrne), kapetan kraljeve garde. Aramis (Jeremy Irons), Athos (John Malkovich) i Porthos (Gérard Depardieu), njegovi dugogodišnji suborci, davno su se ostavili mačeva zamijenivši ih mirnim životom.

Na jednom od kraljevskih balova mladom je kralju za oko zapela lijepa Christine (Judith Godrèche), zaručnica Athosova sina Raoula (Peter Sarsgaard). Da bi se riješio neželjene konkurencije, kralj regrutira Raoula i šalje ga u rat u kojem pogiba. Tragedija uzbunjuje trojac mušketira koji priprema osvetu.

Aramis prvi put iznosi istinu o kraljevu bratu blizancu Philippeu (Leonardo DiCaprio), čovjeku sa željeznom maskom, šest godina zatočenom u tamnici. Mušketiri oslobađaju Philippea koji ne zna tko je i zašto je zatvoren. Nakon što ga obavijeste o događajima posljednjih godina, planiraju zamijeniti lošega kralja dobrim...

Rado ekranizirani pustolovni romani Alexandra Dumasa, o dogodovštinama četvorice mušketira D'Artagnana, Aramisa, Portosa i Athosa, uvijek vjernih kralju Louisu XIII., kojeg u dvostrukoj ulozi tumači Leonardo Di Caprio, ovaj put su poslužili kao okosnica debitantske režije Randalla Wallacea.

Redatelj nije upao u čestu zamku mnogih filmaša i napravio zbrkanu verziju priče podređujući projekt vizualnosti i suvišnoj pirotehnici. Randall je napravio staromodan pustolovni film, ali nije zanemario raskošne produkcijske standarde koje diktiraju devedesete. Film svakako obogaćuje odlična gluma Leonarda DiCaprija i četvorice mušketira, koji na najbolji način oživljavaju vrijeme časnih ratnika.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...