Navigation Content

Vrijeme straha

Vrijeme straha

Covert One: The Hades Factor

Stephen Dorff, Mira Sorvino i Anjelica Huston u mini-seriji temeljenoj na bestseleru legendarnog Roberta Ludluma

INFO

RedateljMick Jackson

GlumciStephen Dorff, Mira Sorvino, Anjelica Huston, Blair Underwood, Sophia Myles, Josh Hopkins, Colm Meaney

Sažetak

Nepoznati virus odnio je živote troje ljudi iz međusobno udaljenih krajeva – bez ikakvih prethodnih vidljivih simptoma, umrli su bivši vojnik u Kaliforniji, konobarica u Dallasu i afganistanski zatvorenik na Kubi. Njihova je smrt nastupila na prilično zastrašujući način jer je po iznenadnom rušenju na pod iz njihovih tijela počela prštati krv na sve strane.

Vlasti se trude zataškati slučajeve, barem dok ne otkriju je li doista riječ o smrtonosnom virusu koji se prvi put pojavio za vrijeme sovjetsko-afganistanskog rata, na što ukazuju brojne indicije.

Istovremeno u Berlinu, Rachel Russel (Mira Sorvino), agentica tajne službe Covert One, umalo je ubijena prilikom tajnog zadatka sklapanja posla s ruskim poslovnim čovjekom, kojemu je obećana ogromna svota novca u zamjenu za smrtonosnu tekućinu. Njen bivši ljubavnik, ujedno i bivši agent iste agencije, John Smith (Stephen Dorff), primoran je napustiti Berlin kako bi se zajedno sa svojom zaručnicom Sophie Amsden (Sophia Myles) pridružio timu koji će istraživati zagonetne smrti troje nesretnih, kao i nove slučajeve pojavljivanja virusa.

Ubrzo postaje jasno kako se malo kome može potpuno vjerovati jer je očito da je virus oslobođen s nemilosrdnom namjerom. Dok tajne istraživačkih agencija cure na sve strane, vremena do katastrofe je sve manje...

Vrhunska glumačka ekipa na čelu sa Stephenom Dorffom, Mirom Sorvino i Anjelicom Huston, te sjajan scenarij temeljen na bestseleru legendarnog triler majstora Roberta Ludluma jamac su nesvakidašnje kvalitete ove mini-serije u dva nastavka koji će vas svojom napetošću prikovati za sjedala u iščekivanju razrješenja.

Snimljena s budžetom od 20 milijuna dolara, na atraktivnim lokacijama diljem svijeta, 'Vrijeme straha' je izvrsna kriminalistička mini-serija. Svijet vrhunske međunarodne špijunaže i političko-kriminalnih intriga s pogubnim posljedicama za cijeli svijet, koji legendarni pisac kriminalističkih romana Robert Ludlum opisuje s neusporedivim osjećajem za napetost i tempo, redatelj Mick Jackson ('Tjelohranitelj', 'Vulkan'…) na filmsku je vrpcu prenio bez ikakva ostatka, pa je ovo izvanserijsko djelo puno spektakularnih specijalnih efekata, vratolomnih scena potjere, filmske akcije koja ostavlja bez daha, ali i prvorazrednih glumačkih ostvarenja koja mini seriji osiguravaju iznimnu dramsku uvjerljivost.

Uz Stephena Dorffa ('Blade', 'Đavolje ždrijelo'…) i Miru Sorvinu ('Moćna Afrodita'…), koji igraju najeksponiranije uloge agenata, obavezno treba istaknuti poznata lica Colma Meaneya ('The Snapper', 'Umri muški 2'…) ili Blaira Underwooda ('Gatacca', 'Ratna pravila'…), te napomenuti kako je po sudu kritike legendarna Anjelica Huston ('Čast Prizzijevih', 'Obitelj Addams', 'The Royal Tenenbaums'…) upravo ovdje ostvarila jednu od svojih najboljih uloga.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...