Od 3. do 15. srpnja u Estoniji se održava Europsko nogometno U-19 prvenstvo na kojem sudjeluje sedam reprezentacija koje su izborile završni turnir kroz dva kruga kvalfikacija te domaćin Estonija. Reprezentacije su podijeljene u dvije skupine - u skupini A igraju Španjolska, Portugal, Grčka i Estonija, a u skupini B Engleska, Francuska, Srbija i Hrvatska. Iz svake skupine dva najbolja sastava idu u polufinale i borbu za medalje, no vrlo važno je i biti treći jer tri najbolje reprezentacije iz svake skupine ostvaruju pravo nastupa na Svjetskom nogometnom U-20 prvenstvu sljedeće godine u Turskoj.

U skupini A neće biti nikakvih iznenađenja - Španjolska i Portugal su najbolje reprezentacije i bilo bi veliko iznenađenje kada bi se propustile plasirati u polufinale turnira. Španjolci će svoju kartu za polufinale čekirati u utakmici protiv domaćina Estonije koja je definitivno najslabija momčad turnira. Za usporedbu kvalitete Španjolske i Estonije dovoljno je navesti ovogodišnje rezultate navedenih reprezentacija - Španjolci su u ovoj kalendarskoj godini zaključno s početkom turnira odigrali šest mečeva te dobili pet uz jedan remi protiv Crne Gore, a Estonci su odigrali devet utakmica sa skorom od sedam poraza te jednom pobjedom i jednim remijem i to protiv slabašnog Cipra.

Španjolci idu u polufinale, Estonci skupljaju iskustvo, a jedina nepoznanica ovog susreta jest koliko će puta estonski vratar morati vaditi loptu iz mreže... Ovaj susret pogledajte na kanalu Eurosport 2.