U četvrtak popodne doznali smo imena dviju finalistica ovosezonskog Wimbledona - za najprestižniji teniski trofej igrat će Serena Williams i Agnieszka Radwanska. Obje tenisačice dobile su polufinalne dvoboje rezultatom 2-0 i pri tome nisu potrošile previše energije pa će za subotnji finale biti svježe i koncentrirane - po svemu sudeći, čeka nas veliki meč!

Mlađa sestra Williams, Serena, je na putu do finala eliminirala u prvom kolu Čehinju Barboru Zahlavovu, u drugom Mađaricu Melindu Czink, u trećem Kineskinju Zheng, a u četvrtom, nakon dosta muke Kazkstanku Shvedovu kojoj su organizatori dodijelili pozivnicu. U četvrtfinalu Serena je lako riješila lanjsku pobjednicu Kvitovu, a u polufinalu Victoriu Azarenku. Kako je turnir odmicao Serena je igrala sve bolje, a igra koju je pokazala protiv odlične Azarenke podsjetila je na njene najbolje dane.

Poljakinja Agnieszka Radwanska igra vrlo uvjerljivo na londonskoj travi ove sezone - na putu do finala izgubila je samo jedan set i to od Ruskinje Kirilenko u četvrtfinalu. Valja reći da je Radwanska imala sreće sa ždrijebom i da se s postavljenim igračicama nije srela sve do četvrtfinala - njene najbolje postavljene protivnice bile su Kirilenko (7) i Kerber (8) u polufinalu.

Serena Williams je puno iskusnija i trofejnija tenisačica, no sa svojih trideset navršenih godina polako ulazi u zrele teniske godine, dok je Radwanska u naletu, igra pametno i ove sezone ostvaruje svoje najbolje rezultate. Serena i Radwanska su se do sada srele dva puta - oba puta 2008. godine i oba puta je pobijedila Serena. Mlađa sestra Williams je do sada četiri puta osvajala Wimbledon u pojedinačnoj konkurenciji, a Radwanskoj je najveći uspjeh četvrtfinale 2008. kada ju je izbacila upravo Serena...

Tko će podignuti pobjednički trofej pogledajte u subotu popodne na kanalu HTV 2.