U nedjelju se vozi osma etapa biciklističke utrke Tour de France koja je zanimljiva po tome što počinje u Francuskoj, a završava u Švicarskoj. Od gradića Belfort pa do Porrentruya koji se nalazi u sjeverozapadnoj Švicarskoj udaljenost je oko 157 kilometara, što ovu etapu čini jednom od kraćih na Touru. Dan nakon ove etape je individualni kronometar u brdsko-planinskim okolnostima, a dan nakon toga u utorak je dan pauze pa vozači mogu kalkulirati s potrošnjom energije...

Iako nije riječ o pravoj plannskoj etapi, ovaj dio Tour de Franca karakterizira nekoliko (sedam) vrlo zanimljivih uspona od kojih je završni prve kategorije s usponom od 9,2 % u četiri zadnja kilometra, a na ponekim dijelovima, kao što je Col de la Croix, postoje kraći usponi s nagibom od čak 17 %.

Kako je započeo dio Toura koji više pogoduje penjačima nego sprinterima, počela su dobrim rezultatima iskakati neka nova imena poput Danca Michaela Morkova i Talijana Ivana Bassoa. U timskom redoslijedu i dalje vodi Team Sky, a u pojedinačnoj konkurenciji valja izdvojiti Nijemca Greipela koji je uzeo četvrtu etapu.

Osmu etapu biciklističke utrke Tour de France pogledajte na kanalu Eurosport 2.