Navigation Content

Tko je ubio djecu Atlante?

Tko je ubio djecu Atlante?

Who Killed Atlanta's Children?

Ranih '80-ih godina 20. stoljeća započela su masovna ubojstva crnačke djece u Atlanti. Nakon brzinske istrage na smrt je osuđen jedan čovjek. No, ubojstva su se nastavila, a novinari jednog magazina doći će do šokantnih otkrića!

INFO

RedateljCharles Robert Carner

GlumciJames Belushi, Gregory Hines, Sean McCann, Shawn Doyle, Kenneth Welsh, Eugene Clark, Jack Wallace

Sažetak

Od 1979. do 1981. godine u Atlanti, glavnom gradu Georgije, ubijeno je dvadeset i devetero djece. Sva su djeca bila crnci iz najsiromašnijeg sloja. Najmlađemu je bilo osam godina.

Tijela su otkrivana tjedan za tjednom. Istraga je ukazivala na vezu s dječjom prostitucijom, a po završetku istrage uhapšen je crnački pjevač Wayne Bertram Williams. Dokazi su ga povezivali s dvadeset i tri ubojstva, a za šest nikako nije mogao biti okrivljen. Ipak, osuđen je na smrtnu kaznu.

Tijekom sljedeće godine pronađeno je još petnaestero, a tijekom 1983. još šesnaestero ubijene djece. Pet godina nakon službenog završetka istrage, 1986. godine, urednik magazina Spin, Ron Larson (Gregory Hines), dobio je poziv iz Atlante da dođe napisati priču o nikad riješenom slučaju tih ubojstava. On i njegov najbolji novinar, Pat Laghlin (James Belushi), počinju istragu koja će dati šokantne rezultate.

Umirovljeni policajac Aubrey Melton (Sean McCann) otkriva godinama skrivanu arhivu cijelog slučaja, koja je trebala biti uništena. Zataškani dokazi ukazivali su na članove Ku Klux Klana.

Šest godina nakon početka istrage, 1992. godine, magazin Spin objavio je priču o svemu što su otkrili u Atlanti. Unatoč iznesenim dokazima o njegovoj nevinosti, Williams je još uvijek u zatvoru i ne može dobiti obnovu procesa. Do danas ni jedan član Ku Klux Klana nije povezan s ubojstvima ni za njih osumnjičen.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...