Navigation Content

Sa Salettom do beskraja

Sa Salettom do beskraja

Sa Salettom do beskraja

Kroz priče Marija Saletta pratit ćemo i povijest televizije

INFO

Sažetak

Godine 1956. Mariju Salettu (1935 - 2006) pripalo je 35. mjesto na popisu zaposlenika u toj prvoj televizijskog godini.

U 50 godina prošao je sve faze razvoja tog medija, pa tako kroz njegov rad možemo pratiti povijest naše televizije. Osim što je kao snimatelj radio na većem dijelu svih prvih emisija, od Informativnog, Zabavnog, Dramskog do Dokumentarnog i Obrazovnog programa, sustavno je događaje pratio svojim snimkama i novinskim člancima.

U seriji smo u velikoj mjeri koristili njegovu bogatu privatnu arhivu fotografija i zapisa, pa i VHS snimke emisija i audiozapise radijskih emisija u kojima je gostovao, jer originali više ne postoje.

Njegov nimalo lak put vodi nas preko brojnih prepreka do serije 'Beskrajem svijeta', 154 tridesetominutne epizode u kojima je uspio realizirati svoju životnu želju da radi samostalno kao cjelovit autor - snimatelj, novinar i redatelj.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...