U petak navečer održava se sedmi ovosezonski atletski miting Dijamantne lige, onaj u Parizu. Službenog imena Meeting Areva, ovaj miting se održava na poznatom stadionu Stade de France u Saint Denisu i uvijek je dobro praćen - prije nekoliko godina na tribinama se okupilo preko 70 tisuća posjetitelja.

Ove sezone u Parizu će se ponovo predstaviti ponajbolji svjetski atletičari, a posebna okolnost su nadolazeće Olimpijske igre u Londonu zbog kojih, a radi tempiranja forme, ne treba očekivati obaranja rekorda u trkačkim disciplinama. No ako od trkača (sprintera) ne možemo očekivati nove svjetske rekorde, u nekim drugim disciplinama mogli bi se pomaknuti barem rekordi ovog mitinga... Riječ je naravno o disciplini bacanje diska za žene u kojoj ove sezone naša Sandra Perković ostvaruje potpunu svjetsku dominaciju. Sandra je već uzela zlata na mitinzima Dijamantne lige u Šangaju, Eugeneu i Oslu, a ako sve okolnosti budu kako treba, pobijedit će i u Parizu. U glavnom gradu Francuske Perkovićeva će imati dobru konkurenciju - Njemicu Nadine Muller te Kubanku Yarelis Barrios koja i drži rekord mitinga sa 65,53 metra, što je duljina koju Perkovićeva baca kao od šale... Samo naprijed Sandra!

Vrhunac večeri bit će utrka na 100 metara za muškarce, a iako Bolta nema, konkurencija je više nego dobra - Jamaicu će predstavljati Frater i Ashmeade, iz SAD-a tu su Gatlin, Gay, Rodgers i Kimmons, a boje Francuske branit će ljubimac domaće publike Cristophe Lamaitre.

Atletski miting Dijamantne lige u Parizu pogledajte na kanalu HTV 2.