Na sjeveru Europe, u ne tako užarenoj Estoniji počelo je Europsko nogometno U-19 prvenstvo. Na završni turnir kvalificiralo se osam reprezentacija koje su podijeljene u dvije skupine -. u skupini A igraju Španjolska, Portugal, Grčka i Estonija, a u skupini B Francuska, Engleska, Srbija i Hrvatska.

Favoriti skupine A, a i cijeloga turnira su mladi Španjolci - Furija dominira europskim nogometom i u mlađim dobnim kategorijama - na zadnjih deset juniorskih prvenstava Španjolci su uzeli pet naslova (U-19 prvenstva igraju se svake godine). Mlada Furija je u turnir krenula očekivano - u prvom kolu su s 2-1 pobijedili Grčku i zakoračili prema polufinalu.

U zadnjih godinu dana mlada španjolska reprezentacija odigrala je 11 utakmica - upisali su devet pobjeda te po jedan remi i poraz uz gol razliku od 31-13. Takvi sjajni rezultati potvrđuju odličan posao španjolskih stručnjaka te njihovog nogometnog saveza jer u juniorskim kategorijama manje-više sve zemlje raspolažu s približno sličnom količinom talenta, no razlikuju se u načinu selekcije, taktičkim usmjerenjima i organizaciji...

Nakon pobjede protiv Grka Španjolci igraju sa svojim velikim rivalom Portugalom koji po kvaliteti ne zaostaje puno. Portugalci su u prvom kolu lako riješili Estonce s 3-0 i napravili korak prema polufinalu ovog prvenstva. Portugalska selekcija vrvi talentiranim igračima od kojih neki igraju i u Španjolskoj i nema sumnje da nas očekuje vrlo zanimljiv susret - moglo bi se reći i da će ova utakmica biti 'ljepotica prvenstva'.

Kako će proći obračun mladih selekcija Španjolske i Portugala pogledajte na kanalu Eurosport.