Prošlog utorka krenulo je Europsko nogometno juniorsko prvenstvo koje se održava u Estoniji. Nakon dva kruga kvalifikacija na završni turnir plasiralo se osam reprezentacija - u skupini A igraju branitelj naslova Španjolska, Portugal, Grčka i Estonija, a u skupini B igraju Francuska, Engleska, Srbija i Hrvatska.

U prvom kolu u skupini B Francuzi su relativno lako pobijedili Srbiju s 3-0, a naši mladi Vatreni su remizirali s Engleskom odigravši 1-1. Bod protiv Engleza se može smatrati vrlo solidnim uspjehom jer je hrvatska U-19 reprezentacija u Estoniju otputovala prlično oslabljena. Naime, kako su klupske pripreme u punom jeku, u Estoniju nisu otputovali mladi reprezentativci Hajduka (Elez, Milić, Radošević, Tomičić), Dinamo nije pustio najtalentiranijeg igrača ove generacije Matea Kovačića, a Marko Livaja je ostao na pripremama Sampdorije. Sa spomenutim igračima u sastavu Hrvatska U-19 reprezentacija mogla bi računati i na polufinale, no i bez njih mladi Vatreni su u turnir krenuli vrlo solidno.

U drugome kolu mlada hrvatska reprezentacija igra protiv favorita skupine Francuske. Francuzi su u prvom susretu riješili Srbe s 3-0 u čemu im je pomoglo isključenje jednog srpskog reprezentativca polovinom drugog poluvremena. Naša obrana će morati posebno pripaziti na Paula Pogbu, kapetana mlade francuske reprezentacije koji inače igra u Manchester Unitedu, i koji je već u prvom susretu prvenstva pokazao vrijednost.

Mogu li mladi Vatreni i u drugom susretu izbjeći poraz i ostati u konkurenciji za medalje pogledajte na kanalu Eurosport 2.