U srijedu je krenuo završni turnir Svjetske odbojkaške lige za muškarce koji se održava u bugarskom glavnom gradu Sofiji. Na završni turnir plasiralo se šet najboljih svjetskih odbojkaških reprezentacija i domaćin Bugarska. Momčadi su podijeljene u dvije skupine - u skupini E igraju Bugarska, SAD i Njemačka, a u skupini F igraju Brazil, Kuba i Poljska. Prve dvije reprezentacije svake skupine idu u polufinale, a zatim slijedi veliko finale i utakmica za treće mjesto.

U ovoj fazi natjecanja nema više mjesta greškama i slaboj formi jer samo jedan poraz može značiti eliminaciju, a dva poraza gotovo sigurno isključuju polufinale. U skupini F nominalno najslabija momčad trebali bi biti Brazilci jer su na završni turnir ušli kao najbolja drugoplasirana momčad. Brazilska reprezentacija u preliminarnoj fazi natjecanja igrala je u skupini B koju je osvojila Poljska - Brazilci i Poljaci odigrali su četiri susreta, a Poljaci su slavili tri puta. Ovaj statistički podatak govori da Brazilcima ne leže Poljaci, no valja biti oprezan jer jedno su kvalifikacije, a drugo je završni turnir gdje kreće prava borba za medalje.

Brazilska odbojkaška reprezentacija dominira svijetom odbojke zadnjih dvadesetak godina i teško je i pobrojati sve njihove medalje od kojih su većina zlatnog sjaja, no i Poljaci su u zadnje vrijeme vrlo solidni. Hoće li Poljska nastaviti serju dobrih igara protiv Brazila ili će se Carioce uozbiljiti i zaigrati na pravom nivou, pogledajte na kanalu Arena 2.