Na dalekom sjeveru Europe, u maloj baltičkoj zemlji Estoniji u utorak počinje Europsko nogometno prvenstvo U-19 selekcija. Na turniru se takmiči osam reprezentacija podijeljenih u dvije skupine: u skupini A igraju Portugal, Španjolska, Estonija i Grčka, a u skupini B su Francuska, Engleska, Srbija i Hrvatska.

Jasni favoriti skupine A su Portugal i Španjolska - eventualno bi im Grci mogli pomutiti račune, dok su Estonci autsajderi turnira. Mlada estonska reprezentacija ušla je u završni dio turnira zahvaljujući domaćinstvu jer bi kroz kvalifikacije vrlo teško prošli. Da bi se stekao dojam o U-19 estonskoj nogometnoj reprezentaciji valja reći da su ove kalendarske godine odigrali niz prijateljskih susreta, a da su uspjeli pobijediti samo Cipar...

Mlada portugalska reprezentacija vrvi talentima - najbolji dokaz ove tvrdnje je činjenica da dva mlada Portugalca (Edgar Le i Agostinho Ca) pohađaju čuvenu La Masiu, Barceloninu školu nogometa u koju se teško ulazi, a koja redovno isporučuje nogometne genijalce... Ostali igrači portugalske reprezentacije većinom se natječu u portugalskoj ligi - osim Joaoa Carlosa koji je u Liverpoolu i Andrea Teixeira koji igra u Andori.

Krije li se među mladim Portugalcima koji novi Ronaldo, pogledajte na kanalu Eurosport.