Duga i naporna sezona u MLB-u, odnosno u Major League Baseball, približila se svojoj polovini, a svaki klub je već odigrao oko 80 mečeva - podsjetimo da se u regularnom dijelu sezone MLB-a odigra 162 kola, a potom slijedi doigravanje. MLB se sastoji od dvije divizije - American League i National League koje su dugi niz godina koegzistirale, da bi se 2000. ujedinile u MLB. U diviziji American trenutno najbolje stoji Texas kojemu za vrat pušu NY Yankees, a u diviziji National trenutno najbolja momčad su Washington Nationals ispred San Francisca i LA Dodgersa.

Los Angeles Dodgers su do prije par tjedana imali najbolji omjer pobjeda i poraza, no ušli su u lošu seriju i skliznuli na treće mjesto National League, a na ukupnoj tablici MLB-a su šesti, što je pozicija koja ih i dalje vodi u doigravanje. Dodgersi su u zadnjih deset susreta samo jednom pobijedili i to gradske rivale Angelse, a nakon toga su izgubili sva tri susreta mini serije protiv San Francisca i to bez upisanog poena.

I seriju protiv NY Metsa su započeli porazom, no taj poraz je bio tijesan (2-3) pa se čini da bi se Dodgersi mogli uskoro probuditi. NY Mets ove sezone igraju na mahove - seriju od nekoliko pobjeda redovno zamjenjuje serija poraza, a  ako tako nastave i u drugom dijelu prvenstva, neće vidjeti doigravanje. Zadnju utakmicu mini serije LA Dodgersa i NY Metsa pogledajte na kanalu Arena 2.